Skriv ut

Information från polisen

Bostadsinbrott i Botkyrka i villor/radhus samt flerfamiljshus

infoblad från polisen

Antalet inbrott i september var total 5 varav 3 i villa/radhus och 2. i lägenheter i flerfamiljshus samt 5 inbrottsförsök. Inbrotten i år har fortsatt minska jämfört med förra året och tidigare i år.

Norra Botkyrka hade inte något inbrott i september. Kanske ett trendbrott. År 2017 i september var det totalt 32 inbrott varav 18 i villa/radhus och 14 i flerfamiljshus samt 3 inbrottsförsök.


Skriv ut

Inbrott juli 2018

Vi har fått in en rapport från Polisen i Botkyrka om inbrott i villor, flerfamiljshus samt bilar. Mycket intressant läsning.
Bl.a. Information om hur du kan förebygga inbrott i din och grannens lägenhet. Sommaren är över men grannen kanske har åkt bort.

Vid "Pågående inbrott ska anmälan till polisen gå före allt annat. Varje minut är dyrbar om polisen ska kunna ta tjuven på bar gärning. Viktigt vid inbrott i flerfamiljshus.

Oväsen i trappuppgången i flerfamiljshus, "igenklistrat" tittöga eller spärrat brevinkast i dörren är säkra tecken på inbrott hos grannen. Bevisen räcker för åtgärd. Var tysta och Ring "112" till polisen och meddela "pågående inbrott" adress och våning. Håll kontakt och invänta polisens order om åtgärder.

Både du och dina grannar kommer att bo i en tryggare miljö om ni följer polisens råd.


Skriv ut

Månadsbrev augusti 2018

Nu är infobladet för augusti klart och det finns att hämta i facken vid entrén.

Där påminns ni om den fortsatta torkan och eldningsförbudet
samt förbudet att ha fönstren öppna i korridorerna
Vi har rensat cykelrummen
Blöta och illaluktande sopor


Skriv ut

Månadsbrev juni

Nu är månadsbrevet för juni ute. Det finns att hämta i facken vid entrédörrarna.

Det innehåller information om den extremt stora brandfaran och vad som behandlades på Föreningens Årsstämma.
Vilka är de nytillsatta Terrassvärdarna och lite smakprov på de Trivselregler vi vill att vi alla tar till oss.

HA EN TREVLIG SOMMAR


Skriv ut

Årsstämma

Föreningen har nu haft sin årsstämma och det blev som vanligt ca 25 personer som kom och vi hade trevlig och gemytligt. Vi valde in en ny suppleant till styrelsen, Wasim Bahader, och en medlem till Valberedningen, Maria Jara de Corina.

Vår ekonomi är stabil och det blev inga avgiftshöjningar i år heller. Den senaste höjningen var 2014 och vi hoppas att den trenden håller i sig. Vi fick information från Home solution om deras individuella mätning av elen och det lät intressant. Albyhus 1 och Albyhus 2 har startat sin övergång och vi räknar med att det ska ske senare i höst.

Här finns protokollet från stämman att hämta.